Wedde 3 – BATO 3

Gooooeeeeedddeemmmooorrrgggggeeennn Wedde en omstreken galmt het door de stadionspeakers van het roemruchte sportpark Jonne Hendriks , waar de manschappen van Wedde 3 zich verzamelen voor een heuse serieuze wedstrijd en een heerlijke ” bakkie pleur” en natuurlijk om de stoere verhalen van de zaterdagavond dan wel de vrijdagavond rond bazelen.

Aan de uitdrukkingen die op de vele (houten) gezichten waren af te lezen kwamen de bekende vragen ; hest oin troin trugge kopt? Onder welke stoine komst doe vot? Schip vol drank had? woar hest scheetn?

Nou schept dit vertrouwen daar wij het moeten hebben van pure nuchterheid op een enkeling na, gingen wij met dit gegeven de kleedkamer in om ons voor te bereiden op een zeer geduchte tegenstander.

Onze leider (soms met lange ij) houdt zijn alles maar niets omvattende bespreking , wij noemen dit geblaat of ook wel gelul in de ruimte ( Hans noemt het zijn speech ), met andere woorden ; zijn lippen bewegen wel maar er komt niets uit, iets over passionele nachten, is heet onder de lakens en ik ben aan de dunne of iets dergelijks…inderdaad ik hoor u zeggen waar gaat dit in hemelsnaam over , nou …wij weten het zelf nog steeds niet dus gingen wij maar onverstoord verder met onze eigen voorbereiding en Hans met zijn voorbereiding, en ik moet toegeven dan moet er hard gewerkt worden , de woaterpuude mot ja vuld wordn, wel hed teep bie zog, hed dr nog oine scheendekkers? Woar is de euli? Tja….iedereen kakelt en roept en vraagt dit allemaal aan Hansie, waarbij de hoofdpersoon in kwestie zich nergens van bewust is ,zelfs niet van zijn eigen aanwezigheid want hij is allang met de opstelling bezig nemen wij maar aan, gezien de zweetdruppels op zijn hoofd waar inmiddels genoeg ruimte is voor haar hebben wij geconstateerd.

De wedstrijd verliep zoals verwacht en Hans heeft zichzelf ook maar speelminuten toebedeeld en dit keer niet in “Spanjoardstoene” waar hij het vaak aan de stok heeft met de wipwap, maar op het centercourt van onze sportpark waarbij de toeschouwers welke in grote getale aanwezig waren zich kostelijk hebben vermaakt .

De felicitaties ( uitslag is op te vragen bij..Hans) namen wij van de tegenstander in ontvangst en wij kijken met een tevreden gevoel terug op het voorbije seizoen waarbij een tweede plaats op de ranglijst niet onverdienstelijk is.

Eddy

Namens Wedde 3 wensen wij Arnold en Erik een spoedig herstel toe, en hopelijk tot snel.

1 Reactie